Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Органи цивільного захисту області мобілізовані у звязку з погіршенням погодних умов

13 січня 2021 - 19:00

13 січня відбулось засідання  обласного Штабу з цивільного захисту населення, присвячене опрацюванню оперативних заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у зв’язку з ускладненням погодних умов, яке очікується найближчими днями.

Згідно прогнозу метеослужб, через рух по території Запорізької області активного західного циклону до 17 січня включно погодні умови відповідатимуть І рівню небезпечності (жовтому), що може спричинити пошкодження дахів та електричних мереж, руйнування будівельних конструкцій, порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць та інші збитки.

У зв’язку з цим, рішенням Штабу з цивільного захисту дані доручення.

За результатами засідання надані доручення  головам райдержадміністрацій, органам місцевого самоврядування перевести на цілодобове чергування штаби з ліквідації наслідків складних погодних умов, а при ускладненні погодних умов оперативно приймати необхідні рішення щодо перекриття або обмеження руху на автодорогах, обмеження виїзду пасажирського автотранспорту, забезпечення в населених пунктах сталої роботи пунктів обігріву, інформування населення через місцеві ЗМІ тощо. Також вирішено привести у стан готовності до використання техніку для розчистки автодоріг та провести роботу з підприємствами, фермерськими господарствами щодо залучення  техніки вищезазначених суб’єктів господарювання для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов. Наголошено на необхідності сталого функціонування електро-, тепло-, водо-, газопостачання населених пунктів та потенційно-небезпечних об’єктів з метою недопущення розмороження теплових мереж і технологічного обладнання. 

Низку доручень та рекомендацій щодо здійснення невідкладних оперативних заходів отримали обласні органи влади, зокрема, Головне управління ДСНС України у Запорізькій області, Головне управління Національної поліції в Запорізькій області, галузеві Департаменти облдержадміністрації, а також Запорізький обласний центр гідрометеорології, Служба автомобільних доріг у Запорізькій області і ДП «Місцеві дороги Запорізької області».

Частинам Збройних сил України та Національної гвардії, які розташовані на території Запорізької області, рекомендовано надавати допомогу щодо залучення важкої інженерної техніки при значному ускладненні погодних умов.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії