Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Карантин має бути однаковий для всіх!

15 січня 2021 - 16:10

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час онлайн-зустрічі із підприємцями Запорізької області. До заходу також приєдналися директорка Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Оксана Матвіїшина, керівник ГУ Національної поліції в Запорізькій області Микола Лушпієнко, заступник начальника ГУНП в Запорізькій області Павло Карабута.

В режимі онлайн учасники заходу обговорили питання виконання карантинних вимог суб'єктами господарювання в період посиленого карантину з 8 до 24 січня. 

  • Ми розуміємо, що посилені карантинні обмеження завдають значних збитків малому та мікробізнесу. Але такі обмеження ввів Уряд як вимушений крок, щоб зменшити мобільність людей, запобігти їх масовому скупченню. Сьогодні ми зібралися, щоб налагодити конструктивний діалог і отримати від вас зворотній зв'язок, - зазначив Олександр Старух на початку зустрічі.

За словами заступника начальника ГУНП в Запорізькій області Павла Карабути, можна констатувати, що порушення карантинних вимог суб'єктами господарювання не є масовим явищем. Зокрема, з моменту посилення карантину працівниками Нацполіції Запорізької області було складено лише 104 протоколи та виписано 170 постанов про порушення карантинних обмежень. Більша їх частина припадає на торгівельні точки, що продовжують продавати продовольчі товари. 

В свою чергу, керівник ГУ Національної поліції в Запорізькій області Микола Лушпієнко зазначив, що в більшості випадків при виявленні порушень працівники поліції проводять роз'яснювальну роботу, надають рекомендації. Адміністративні протоколи складаються тільки у випадку грубого повторного порушення карантинних обмежень. Крім того, Микола Лушпієнко звернувся до представників великих торговельних мереж та зауважив, що вони також зобов'язані забезпечити зменшення контактів між відвідувачами. Для цього у них наявні всі умови та необхідний досвід. 

Підприємці зі свого боку зазначили, що існують проблеми у рівнозначності карантинних обмежень, за якими найбільш страждають окремі сфери бізнесу. Зокрема, забороняється продаж певних промислових товарів у маленьких магазинах, а  мережеві супермаркети в той же час продовжують продавати предмети побуту. Крім того, частина підприємців висловилася про необхідність пом'якшення податкового законодавства. 

  • Дотримуватися законів та виконувати постанови Кабінету Міністрів мають всі. Водночас, карантинні вимоги повинні бути однакові для всіх. Тому ваші пропозиції, висловлені сьогодні, будуть враховані та передані до центральних органів влади. В майбутньому нам разом з вами потрібно буде ще поміркувати над стимулюючими заходами, які дозволять малому бізнесу швидко відновити втрачені можливості після завершення карантину, - зауважив Олександр Старух наприкінці заходу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю