Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області розгорнуто 232 пункти обігріву

18 січня 2021 - 12:55

У зв’язку з різким погіршенням погодних умов у Запорізькій області розгорнуто пункти обігріву та пункти гарячого харчування для соціально незахищених верств населення. Про це йшла мова під час наради голови облдержадміністрації Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів.

На теперішній час на території області працює 232 стаціонарні пункти обігріву на базі лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів та інших об’єктів в районах. Заповненість стаціонарних пунктів на сьогодні не перевищує 50%. Проте, ДСНС отримала доручення, у разі потреби, розгорнути додаткові мобільні пункти обігріву.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту цивільного захисту населення Андрій Булавінов зазначив, що за минулу добу до пунктів обігріву звернулося 27 осіб. Всього ж за зимовий період звернулося 590 жителів нашого краю.

На обліку в Запорізькій області  перебуває 1138 бездомних громадян. Для них Товариство Червоного Хреста організовує пункти видачі гарячого харчування у м. Запоріжжі, м. Мелітополь, м. Бердянськ та у м. Приморськ. Наразі харчування організовано з урахуванням усіх карантинних обмежень.

З початку зимового періоду до закладів охорони здоров’я з переохолодженням звернулося 49 осіб, летальних випадків не зареєстровано.

18-20 січня у місті Запоріжжя та на території Запорізької області на дорогах зберігатиметься ожеледиця, вночі 18 січня на узбережжі та на акваторії Азовського моря очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, хуртовина.

Керівник облдержадміністрації наголосив, що через погіршення погодних умов та різке зниження температури, за можливості, необхідно відмінити далекі поїздки та залишатися вдома, щоб зберегти власне здоров’я. А тим громадянам, які опинилися у біді через погіршення погодних умов, надаватиметься невідкладна допомога.

 

Довідково.

Перелік пунктів обігріву та їхні адреси: https://zp.dsns.gov.ua/ua/Punkti-obigrivu.html

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни