Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Встановлена Урядом гранична ціна на газ діятиме уже з 1 лютого і до завершення опалювального сезону

19 січня 2021 - 14:40

За дорученням Президента України Урядом прийняте рішення про встановлення граничної ціни на газ. Так, постачальники газу не зможуть піднімати ціну вище ніж 6,99 гривень за кубометр. Така ціна буде діяти з 1 лютого і до завершення опалювального сезону.

Президент України Володимир Зеленський вітає ухвалення Урядом постанови щодо зменшення тарифів на газ для населення. Глава держави впевнений, що тарифи на комунальні послуги повинні бути соціально справедливими, а ринок газу має працювати за стандартами прозорої торгівлі та чесної конкуренції.

  • За прийнятим рішенням ціни на газ для населення знизяться на понад 30%. Ми разом працювали, аби знайти механізми для цього. Це рішення також спонукатиме гравців ринку працювати чесно та прозоро і насамперед турбуватися про свого клієнта, тобто простого українця», – зазначив Володимир Зеленський.

Перебуваючи з робочою поїздкою в Пологівському районі голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух також прокоментував прийняте Урядом рішення та назвав головні переваги для населення.

  • Завдяки прийнятому Урядом рішенню ціна газу для українців в середньому зменшиться на 30-40 відсотків. У минулі роки наші громадяни отримували платіжки на 2-3 тисячі гривень. Плата за газ забирала з кишені до 70 відсотків мінімальної зарплати. Встановлена Урядом ціна у 6,99 грн за куб означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою, а значить становитиме приблизно 40 відсотків від мінімальної заробітної плати. Держава завжди стоятиме на захисті людей, – прокоментував Олександр Старух.

Голова облдержадміністрації також нагадав, що прийняте Урядом рішення не означає відмову від розвитку ринку газу в Україні.

  • Ринок газу надзвичайно важливий для майбутнього України. Так, без втручання Уряду в ситуацію вже у наступному місяці ми мали сплачувати по 12 грн за кожен кубометр газу. Розвиток ринку газу в першу чергу дозволить покласти край монополізму. Це також кінець крадіжкам блакитного палива. Окремі олігархи не матимуть більше змоги заробляти мільйони на простих громадянах. Кожен з нас вже сьогодні має можливість самостійно обрати свого газопостачальника та отримувати кращі послуги за розумною ціною. Цей підхід діє в усіх цивілізованих країнах, – зазначив Олександр Старух.

Нагадаємо, що раніше керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко також розповіла мешканцям Запорізької області про особливості вибору газопостачальника.

 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни