Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мета влади - встановлення прозорих і зрозумілих населенню тарифів

21 січня 2021 - 11:05

Очільник Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь у селекторній нараді під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова з питання тарифів на оплату природного газу та електроенергії, можливостей отримання громадянами державної підтримки на період опалювального сезону. 

До наради також долучилися виконуючий обов'язки Міністра енергетики Юрій Вітренко, заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко та представниця Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Оксана Кривенко.

Як зазначив Олексій Чернишов, уже пройшла нарада з міськими головами великих міст України щодо ситуації з встановлення та регулювання тарифів з підприємствами теплокомуненерго, за результатами планується підписання меморандуму між центральною владою та Асоціацією міст України, за яким тарифи не будуть зростати. 

Оксана Кривенко прокоментувала ситуацію щодо тарифів на розподіл природного газу. Даний платіж завжди був обов'язковим для населення, але раніше включався до кінцевої ціни, яку сплачували громадяни. На сьогодні плата за розподіл природного газу нараховується окремо. Кошти направляються на обслуговування та модернізацію газорозподільних систем, забезпечення безпечного газопостачання.

Стосовно підвищення ціни на електроенергію Юрій Вітренко відмітив, що Урядом найближчим часом буде розглянута можливість монетизації пільги людям, які мають сплачувати за електроопалення. 

Віталій Музиченко також наголосив, що громадяни мають змогу отримати державну підтримку на оплату комунальних послуг в опалювальний сезон, якщо є така потреба. На сьогодні в Україні державну підтримку вже отримують майже 5 мільйонів домогосподарств. 

«Офіс Президента та Уряд тримають на контролі питання дотримання соціальної справедливості у ціноутворенні на опалення та інші комунальні послуги. Будемо надалі працювати в рамках цього курсу на приведення тарифної політики до чітких, прозорих і зрозумілих населенню нормативів», – підвів підсумки селекторної наради голова облдержадміністрації Олександр Старух. 

Нагадаємо, що за дорученням Президента України Кабінет Міністрів 18 грудня ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна буде діяти з 1 лютого і до завершення опалювального сезону. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку