Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі з'явиться медичний хаб

26 січня 2021 - 19:10

Голова облдержадміністрації взяв участь у нараді  з питання створення в області медичного науково-практичного та навчального комплексу (хабу). До неї також приєдналися голова Запорізької обласної ради Олена Жук, депутати обласної ради Людмила Любім, Владислав Куценко і Наталія Авраменко, радники голови облдержадміністрації Руслан Шиханов і Едуард Брутман, директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олексій Кулинич.

- Основне завдання сучасної медицини це надання якісної та своєчасної допомоги. Тому обласна влада приділяє максимум уваги проектам, які спрямовані на розвиток інфраструктури закладів охорони здоров’я. Ми вітаємо ідеї, які покращують медичний простір, наближують медичні послуги до людей, роблять доступ до них зручним та швидким, – зазначив Олександр Старух, відкриваючи нараду.

Багатофункціональний медичний комплекс планується створити за адресою Оріхівське шосе, 10. Там уже розміщені Запорізька обласна клінічна лікарня, Запорізька обласна психіатрична лікарня, Запорізький медичний коледж, 10 кафедр Запорізького державного медичного університету та 8 кафедер Запорізької медичної академії післядипломної освіти МОЗ України. Ці установи успішно та злагоджено співпрацюють. Створення ж хабу дозволить об'єднати та оптимізувати ресурсну базу усіх медичних закладів.

Нині на базі обласної клінічної лікарні вже створені та успішно функціонують єдиний обласний центр телемедицини та сучасний контактний центр. Крім того здійснено термомодернізацію більшої частини приміщень. Уже є бачення стосовно необхідності створення спільного простору усіх медичних установ, підведення до нього нових під'їзних шляхів і комунікацій.

Голова обласної державної адміністрації доручив учасникам проекту конкретизувати власні пропозиції та презентувати їх на наступному засіданні.

-  Особливу увагу в проекті необхідно звернути на наукову складову. Нам разом необхідно знайти можливості для розвитку та підвищення якості медичної освіти в області, – наголосив Олександр Старух наприкінці наради.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області