Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розрахунки з НАК «Нафтогаз-Україна» - першочергове питання початку опалювального сезону

5 жовтня 2009 - 17:43

Запорізька область увійшла до десятки областей України, які своєчасно підготувались до осінньо-зимового періоду 2009-2010. Про це було повідомлено під час селекторної наради з питань підготовки регіонів до опалювального сезону під головуванням Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Участь у нараді взяли заступники голови обласної державної адміністрації Геннадій Фукс та Олександр Сін.

Одне з перших місць в державі область посідає й за рівнем розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, який на даний час становить 99%.

Водночас розрахунки підприємств теплоенергетики області з НАК «Нафтогаз-Україна» за спожитий природний газ у 2009 році склав 52% (середній по Україні – 56%).

На сьогодні в області укладені угоди на отримання кредитів підприємствами ТКЕ на суму 127,7 млн. грн. Але фінансування цільового кредиту через ВАТ «Державний ощадний банк України» на погашення заборгованості за використаний природний газ досі не розпочато.

Глава уряду порекомендувала областям шукати можливості для одержання кредитів підприємствами ТКЕ у комерційних банках під держгарантії. Але, за словами експертів, кредитні ставки приватних фінустанов будуть набагато вищими за ставки Ощадбанку.

Ще однією проблемою розрахунків за газ є відсутність механізму компенсації боргу підприємств комунальної теплоенергетики, що виник через різницю в тарифах на природний газ, спожитий для опалення підприємств бюджетної сфери. Загальна сума по області склала більше 30 млн. грн.

 

Довідково

Станом на 1 жовтня 2009 року житловий фонд області підготовлений до опалювального сезону на 99,7%, об'єкти теплопостачання – 98,4% об'єкти водопровідно-каналізаційного господарства – 98%, дорожньо-мостове господарство – 99,5%, об'єкти соціальної сфери – 100%. В області послуги централізованого теплопостачання надаються в 15 населених пунктах. Оптимізовані схеми теплопостачання розроблені для 9 населених пунктів. Також триває робота з розробки регіональної програми модернізації систем теплопостачання в населених пунктах області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни