Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Лікарні Запорізької області отримали 7 апаратів штучної вентиляції легень

29 січня 2021 - 12:57

У Запорізькій міській лікарні №7 отримали партію сучасних апаратів штучної вентиляції легень для забезпечення медзакладів, де лікують хворих на COVID-19. Під час заходу радник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулініч вручили головним лікарям технічні паспорти нового обладнання.

Сім апаратів розподілені між лікарнями Запоріжжя, Вільнянська, Оріхова та Дніпрорудного.

- Лікарні Запорізької області отримали ще 7 сучасних апаратів штучної вентиляції легень. Апарати ШВЛ у рази покращують рівень надання медичної допомоги та зменшують негативні наслідки тяжкої хвороби. Техніка придбана коштом державної субвенції. Починаючи з березня 2020 року Запорізька область отримала вже 25 апаратів ШВЛ. На сьогодні в регіоні більшість медичних закладів забезпеченні необхідним устаткуванням, - розповів радник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов.

Апарати штучної вентиляції легенів використовуються для лікування хворих з тяжким перебігом інфекційної хвороби чи пневмонії.

- На сьогодні епідситуація у Запорізькому регіоні стабільна. У нас є позитивна динаміка щодо зменшення кількості нових хворих та хворих, яким необхідна госпіталізація. На сьогодні завантаженість ковідних ліжок складає 21-23%. Кисневі ліжка забезпеченні медичним киснем на 88,4% . Водночас, продовжується системна робота щодо стаціонарного забезпечення лікарень киснем, щоб лікарні мали високу потужність для боротьби з захворюваністю. Запорізька область готова протистояти хворобі та реагувати на можливі ускладнення епідситуації. Робота щодо обладнання лікарень триває, - зазначив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулініч.

Вже сьогодні нові апарати штучної вентиляції легенів потраплять до лікарень та будуть використовуватись лікарями для порятунку тяжкохворих пацієнтів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств