Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

У День пам'яті Героїв Крут 29 січня 2021 року в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці на платформі ZOOM відбувся онлайн-захід «Роздуми та обговорення проєкту «Усна історія російсько-української війни»

1 лютого 2021 - 11:35

У День пам'яті Героїв Крут 29 січня 2021 року в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці на платформі ZOOM відбувся  онлайн-захід «Роздуми та  обговорення проєкту «Усна історія російсько-української війни».

У заході взяли участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко, учасник бойових дій на Сході України Тимур Книш, військові капелани та бібліотекарі області.

Владислав Мороко нагадав присутнім, що проєкт «Усна історія російсько-української війни» був започаткований за ініціативи Департаменту культури, національностей та релігій облдержадміністрації та історичного факультету Запорізького національного університету. Згодом ініціатива набула національного масштабу та отримала підтримку Українського інституту національної пам’яті та Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського. Також зазначив, що в День пам’яті Героїв Крут символічно поєднуються героїчні події бою під Крутами та героїчна боротьба учасників  АТО/ООС на Сході України, які мали і мають єдину мету – незалежність нашої держави.

Всього надруковано 5 випусків видання. Бібліотеки Бердянська, Енергодара, Мелітополя, Токмака, Полог, Гуляйполя, Запоріжжя, а також військові частинам Мелітополя, Бердянська та Енергодара отримали 3, 4 та 5 випуски «Усна історія російсько-української війни», усього 75 екземплярів.

Військові священики (капелани) Денис Кравчук (військова частина       3026 НГУ) та  Анатолій Кусик (військова частина 3033 НГУ), Тимур Книш (ветеран АТО) подякували за чудові книги і поділилися своїми думками з приводу війни на Сході України.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни