Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зустріч з нагоди Дня дій „За гідну працю”

13 жовтня 2009 - 13:19

В Запорізькій обласній раді профспілок в межах Всесвітнього дня дій „За гідну працю, гідне майбутнє” відбулася зустріч профспілкового активу області з фахівцями головного управління праці і соціального захисту населення, головного управління промисловості облдержадміністрації і представниками обласної федерації роботодавців.

Такі зустрічі вже увійшли в практику і за підсумком їх роботи були направлені спільні звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України з питань погашення ПДВ, виділення коштів із стабілізаційного фонду тощо.

Цього разу мова йшла про те, що завдання місцевих органів влади по забезпеченню гідної праці шляхом додержання діючого законодавства багато в чому співпадають з завданнями профспілок. Саме існування профспілкової організації сприяє додержанню закону на підприємстві. Але як зазначила заступник начальника Головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва, незважаючи на плюралізм у профспілковому русі, кількість підприємств, де є профспілка, з кожним роком зменшується. Якщо ще п'ять років тому частка колективних договорів, які підписав голова профкому, складала по області 80%, то сьогодні їх тільки 55%”.

Учасники зустрічі звернулися з проханням до облпрофради і представників влади ініціювати давно обіцяне проведення виїзного засідання КМУ в Запорізькій області. Федерації профспілок України запропоновано ініціювати внесення змін до законодавчих актів України про посилення відповідальності за несвоєчасну виплату заробітної плати, а також більш жорстко проводити політику щодо повернення підприємствам ПДВ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні