Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Звіти про задоволення запитів щодо надання публічної інформації

Місцева виконавча влада прагне бути відкритою для суспільства

21 січня 2021 - 10:37

Цьогоріч виповнюється 10 років як Закон України «Про доступ до публічної інформації» гарантує права особи щодо отримання публічної інформації. Запорізька облдержадміністрація завжди приділяла цьому напрямку особливу увагу.

Відділом роботи із зверненнями громадян апарату Запорізької обласної державної адміністрації підбито підсумки опрацювання запитів громадян та юридичних осіб щодо надання публічної інформації, що надійшли до облдержадміністрації протягом 2020 року.

Загалом за минулий рік зареєстровано 462 запити. Зокрема, на частку фізичних осіб припадає 292 запити, юридичних осіб – 162 запити, об’єднань громадян – 8 запитів. Слід зазначити, що це найбільша кількість запитів, яку облдержадміністрація отримала з моменту, коли почав діяти Закон України «Про доступ до публічної інформації», тобто з 2011 року. Збільшення кількості запитів на інформацію до обласної державної адміністрації свідчить про зростання зацікавленості до її діяльності з боку суспільства. Запорізька обласна державна адміністрація в свою чергу докладає максимум зусиль, щоб бути відкритою і відповідати запитам суспільства.

За результатами розгляду у 2020 році задоволено 357 запитів на інформацію. Відмовлено в 105 випадках, переважно з тієї причини, що облдержадміністрація не володіє і не зобов’язана відповідно до її компетенції володіти інформацією, що запитується.

Найбільш запитуваною була інформація про товар, роботу, послугу (139), статистична інформація (85), інформація про фізичну особу (65) та інформація довідково-енциклопедичного характеру (65).

Крім цього, за звітний період структурними підрозділами облдержадміністрації окремо було отримано 249 інформаційних запитів. Районними державними адміністраціями Запорізької області у 2020 році опрацьовано 391 запит. Найбільше запитувачі зверталися до Вільнянської (46), Приморської (38) та Запорізької (37) районних державних адміністрацій.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств