Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відзначають 32-гу річницю виведення військ з Афганістану

15 лютого 2021 - 12:46

У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав представники влади та громадськості зібралися біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у Запоріжжі на Алеї Бойової Слави. Сьогодні відзначається 32 річниця виведення військ з Афганістану.

У заході взяли участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, представники міської влади, священослужителі, представники громадських організацій та жителі міста. 

- Афганська війна тривала десять років і за цей час Україна втратила близько чотирьох тисяч своїх синів. Тисячі запоріжців брали участь у тій неоголошеній війні. День виводу військ із Афганістану – це свято ветеранів-афганців та день пам’яті та скорботи за всіма загиблими воїнами-інтернаціоналістами. Обласна влада завжди підтримуватиме ветеранів, їхні родини та родини загиблих. Кожен з вас несе у своєму серці пам'ять про тих, кого втратила Україна на чужій землі. Ви не даєте забувати про подвиг героїв кривавої війни, не забувати історію, шанувати пам'ять. Та саме воїни-афганці одними з перших пішли захищати східні кордони України на початку воєнних дій, передавали свій досвід ведення військових операцій молодому поколінню, - відзначила Зінаїда Бойко.

Війна в Афганістані тривала довгих десять років. Додому не повернулися 3380 українських воїнів, у тому числі 130 наших земляків.

Запоріжці вшанували пам'ять загиблих під час воєнних дій хвилиною мовчання. На завершення заходу учасники поклали квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам.

Довідково.

15 лютого 1989 року СРСР вивів свої війська з території Афганістану. Ця дата стала Днем пам’яті та скорботи за загиблими воїнами-інтернаціоналістами. Майже чотири тисячі українських воїнів загинули, більше 1500 інвалідів-афганців та майже 7 тисяч учасників бойових дій у Афганістані проживає в Запорізькій області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області