Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізьких школах відзначили День безпечного інтернету

16 лютого 2021 - 10:30

В Україні щорічно зростає кількість дітей, які мають доступ до мережі Інтернет та наражаються на небезпеку бути ошуканими злочинцями. Дана ситуація викликає велике занепокоєння та вимагає підвищення освіченості молодого покоління із питань онлайн-простору, вміння безпечно використовувати новітні технології.

Тому з нагоди відзначення Дня безпечного Інтернету та з метою привернення уваги громадськості до важливості створення безпечного онлайн-простору проводять відповідні освітні заходи. Школи Запорізької області також долучилися до освітньої кампанії та провели уроки з безпеки в Інтернеті. 

У Молочанській школі-інтернаті до Дня безпечного Інтернету для учнів 2 класу був проведений урок «Моя суперсила – безпека в Інтернеті». Для школярів “Паростку” організували відеолекторій «Ігроманія» з подальшим його обговоренням. 

Учні старших класів шкіл області долучилися до Всеукраїнського уроку “Онлайн-синергія для найкращого інтернету”. Захід відбувся у межах співпраці Міністерства освіти і науки України та Google Україна, за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Мережа Інтернет для сучасного молодого покоління - це не тільки віртуальна реальність, а повноцінна частина життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини. Головне завдання на сьогодні -  розповісти про складні теми та навчити себе захищати.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області