Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація на проблемних підприємствах державного сектору – на контролі влади

18 лютого 2021 - 16:50

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух провів нараду щодо вирішення  проблемних питань та можливості поновлення повноцінної економічної діяльності розташованих на території області підприємств державного сектору економіки, підпорядкованих Фонду Державного майна.

У нараді взяли участь представники Фонду Державного майна,  Департаменту промисловості та розвитку  інфраструктури ЗОДА, Пенсійного фонду у регіоні, Запорізької обласної ради профспілок та Профспілки металургійних та гірничодобувної ради профспілок , а також проблемних підприємств регіону як-то «Кремнійполімер», «Запорізький титано-магнієвий комбінат», «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» та «Мелітопольський завод «Гідромаш». 

Перші два підприємства належать до числа таких, що мають підвищену хімічну небезпеку. Зокрема, на території «Кремнійполімеру» знаходиться 450 тон особливо шкідливих речовин, в т.ч. хлор. Остання речовина також представлена на ЗТМК. Підприємство з початку року тричі перебувало на грані відключення електропостачання, що могло позначитися на умовах зберігання на території ЗТМК небезпечних речовин. Наразі питання вдалося врегулювати шляхом укладання комбінатом угоди про безпосередню закупку електрики у «Енергоатому».

Під час наради вчергове підняли питання щодо погашення проблемними підприємствами боргів з зарплати та виплат до Пенсійного фонду. На окремих з них існує потреба у проведенні інвентаризації та поновленні бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності з метою підготовки підприємства до приватизації.

«Ці підприємства – лідери по заборгованості з зарплати в області. Згадую історію 12-річної давнини – тоді вони  так само були проблемними, також існували борги. Більшість підприємств державного сектору знаходяться у складній ситуації  і по питанню боргів, і по зарплатам, і по оплаті електропостачання. Роботу з управління ними не можна назвати ефективною. Ми зібралися, аби зрозуміти, які дії можна вжити, аби вирішити проблеми підприємств, бо вони знижують показники області і підривають довіру людей до держави в тому числі», –  зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух. 

В ході наради через он-лайн зв'язок заступник голови Фонду державного майна України Денис Кудін повідомив про можливі шляхи вирішення проблемних питань підприємств. Приміром, для титано-магнієвого комбінату розроблено концепцію фінансового оздоровлення. Фондом також опрацьовуються різні варіанти вирішення проблем на інших підприємствах.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»