Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область отримала з держбюджету 144 млн. грн. на реалізацію проєктів регіонального розвитку

19 лютого 2021 - 14:54

18 лютого конкурсна комісія Міністерства розвитку громад та територій України затвердила всі 12 проєктів регіонального розвитку, які наша область запропонувала реалізувати за кошти Державного фонду регіонального розвитку. 

На брифінгу голова облдержадміністрації Олександр Старух розповів, що над кожним проєктом ретельно працювали. Спочатку за допомогою різноманітних індикаторів та критеріїв відбір проводила регіональна комісія, а далі свій вердикт винесли київські експерти. 

Держава виконала свої зобов’язання, далі слово за депутатами обласної ради, які мають вчасно виділити бюджетні співфінансування, - підкреслив очільник  області.

У 2021 році область завершить 6 минулорічних об’єктів та розпочне 6 нових. Нарешті закінчиться  капітальний ремонт санаторної школи-інтернату № 7 у м. Запоріжжя, реконструкцію спортивного майданчику гімназії № 8 у Запоріжжі і стадіону в сел. Комишуваха.

Також за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку планують завершити реконструкцію басейну обласної школи вищої спортивної майстерності та стадіону «Таврія» у Василівці.

Значну увагу обласна влада приділить освіті. Комплексна модернізація із використанням енергозберігаючих технологій очікує на гімназію «Інтелект» у Кушугумі та дитсадки у Бердянську і Мелітополі.

Вперше за багато років держава будуватиме нові зрошувальні системи на Мелітопольщині. Велика вода прийде на 800 гектарів ланів науково-дослідного господарства Таврійського державного агротехнологічного університету.

На окрему увагу заслуговують 3 проєкти, які дадуть потужний імпульс розвитку міст та районів області. Це реконструкція водогонів на Бердянськ, від Вільнянська до Новомиколаївки та до сел. Розівка. Це дозволить забезпечити чистою водою десятки тисяч запоріжців та набагато зменшити експлуатаційні втрати КП «Облводоканал».



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області