Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область повертається до адаптивного карантину

22 лютого 2021 - 14:50

Про це під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

З 24 лютого та до 30 квітня 2021 року на всій території України почне діяти адаптивний карантин. Передбачено встановлення базового жовтого рівня як для всієї країни, так і Запорізької області зокрема.

За словами Олександра Старуха, почнуть діяти певні послаблення. Наприклад, буде дозволятися проведення масових заходів, якщо для однієї особи передбачатиметься 4 квадратних метри площі або з наповненістю залу до 50%. Дозволятимуться відвідування закладів освіти групами більш ніж 20 осіб. Під час проведення матчів командних ігрових видів спорту можуть бути присутні глядачі, але з певними обмеженнями щодо кількості заповнених місць. Дозволятиметься працювати ресторанам, кафе, барам та їдальням до 24 години.

За словами заступника генерального директора Запорізького обласного лабораторного Центру МОЗ України» Олександра Мащака, зелений рівень стане тим показником, якого регіони мають досягнути, щоб почати говорити про перегляд або скасування певних карантинних обмежень.

Помаранчевий рівень не передбачатиме встановлення додаткових карантинних обмежень, а сигналізуватиме про можливе наближення регіону до червоного рівня епідемічної небезпеки. Водночас пропонується, що на цьому рівні органи місцевої влади можуть вводити додаткові обмежувальні заходи для запобігання поширенню інфекції.

На червоному рівні вводитимуться жорсткі карантинні обмеження, за прикладом січневого карантину.

Рівні епіднебезпеки можуть змінюватись в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні.

-   У Запорізькій області пік захворюваності пройшов. Спільними зусиллями ми стримали розповсюдження хвороби. Але це не привід взагалі забути про певні обмеження. Закликаю запоріжців й надалі дотримуватись дистанції, носити захисну маску та не забувати про належну дезінфекцію, - закликав голова облдержадміністрації Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни