Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Форум “Україна 30” дає поштовх інфраструктурному зростанню України

23 лютого 2021 - 15:45

Сьогодні заступниця голови Запорізької облдержадміністрації Злата Некрасова взяла участь у Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Інфраструктура». Головною темою обговорення на цьому масштабному заході стали переваги, які дає розвиток інфраструктури для кожного українця та для країни в цілому.

Урядовці, експерти, громадські діячі обговорили теми відновлення та розбудови інфраструктури країни. Це і продовження національного проекту "Велике будівництво", і фінансування довгострокових проектів, і роль міжнародних партнерів в цьому процесі.

Програмний виступ міністра інфраструктури України Владислава Криклія був присвячений інвестиціям у покращення інфраструктурної привабливості країни. Нажаль, сьогодні держава вимушена займатися розв’язанням проблем, які накопичувались десятиріччями, наздоганяючи більш розвинуті країни. Але, з іншого боку, в України є певні речі, які вигідно відтіняють її на фоні інших країн: географічне розташування, можливість використання транспортних коридорів і нові цифрові досягнення, які можна інтегрувати в загальну світову мапу.

Уряд пропонує побудувати по всій Україні мережу зарядних станцій для електромобілів, масштабувати проект запровадження єдиного цифрового квитка, який можна буде використовувати на різних видах транспорту, об’єднавши в єдину систему залізничне, автобусне, річкове, авіасполучення і міський транспорт. Також планується до кінця поточного року цифровізувати 100% послуг «Укрпошти», в результаті чого майже 2 тис. мобільних сільських відділень, навіть у найбільш віддалених куточках країни, зможуть доставляти посилки та залучити населення у систему електронної комерції.

Як зазначила Злата Некрасова, коментуючи проведення форуму, тема розвитку інфраструктури України є вигідною для всіх: і для бізнесу, і для громадянам, і для економіки в цілому. Адже якісний сервіс і вдосконалення транспортної мережі  - це саме те, що об'єднує інтереси всіх і кожного.

  • Дуже радує, що Офіс Президента, Уряд, народні депутати та експертне середовище об’єдналися для вирішення таких важливих для держави проблем. Я побачила на форумі конкретні переваги, які може отримати Запорізька область від ініційованих владою нововведень. Як що брати сферу моєї відповідальності – то це в першу чергу розвиток внутрішнього туризму. Єдиний цифровий квиток - це те, що точно сподобається нашим громадянам», ­- підсумувала свій візит до Києва Злата Некрасова.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також