Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Просвітницька робота може стати запорукою зменшення надзвичайних ситуацій

26 жовтня 2009 - 10:30

До такого висновку дійшли учасники виїзного засідання обласної комісії техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання загибелі людей на водних об'єктах у зимовий період 2009-2010 років, яке відбулося у Василівському районі за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха та його першого заступника Олександра Бережного.

Запорізька область має понад 400 кілометрів берегової лінії, тому, на жаль, щорічно констатуємо факти загибелі людей на водних об'єктах. Щоправда, цього року кількість смертей на воді зменшилась майже на чверть у порівнянні з минулим роком. Жодної жертви не було у Кам"янсько-Дніпровському, Василівському районах, м. Енергодар. Знизилось число смертельних випадків у Якимівському, Приморському районах. Тривожною ще залишається ситуація в Запорізькому районі, м. Бердянськ. Найчастіше причиною трагедій є легковажність, необережність, а часом просто необізнаність людей з правилами особистої безпеки.

- Це означає, що не все робиться в регіоні для того, щоб подібних надзвичайних ситуацій ставало все менше. Запорукою їх зменшення, як свідчить практика, може стати просвітницька робота з населенням. Тож завдання влади – активніше займатися просвітництвом, - зазначив Олександр Старух.

Учасники зібрання намітили заходи щодо зимової профілактики НС на воді. Адже, як тільки настануть перші, бодай невеликі морози, і водойми вкриються нестійкою кригою, любителі зимової рибалки поспішать на лід. Досвід минулих років свідчить, що взимку рятувальники МНС майже кожного дня виїжджають на допомогу рибалкам. Тому засідання комісії провели спільно з підрозділами Головного управління МНСУ в Запорізькій області.

Метою командно - штабних навчань, які пройшли в акваторії Каховського водосховища поблизу Василівки, стала перевірка готовності сил та засобів до пошуково-рятувальних робіт у зимовий період.

Підрозділи МНС мають потужну сучасну рятувальну техніку. Цього року за сприяння облдержадміністрації був придбаний катер «Марс – 700».

Як голова цивільного захисту області О. Старух зазначив наприкінці навчань, що техніка технікою, але органам влади треба всіма законними засобами добиватись того, щоб в регіоні не скорочувалась кількість рятувальних загонів та служб.

- Економити на людських життях влада не має жодного права, але і громадяни мають вчитись убезпечувати себе самі, - констатував керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області