Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький регіон налагоджує співпрацю з Естонією

23 лютого 2021 - 16:40

Сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зустрівся із делегацією Посольства Естонської Республіки. Сторони обговорили майбутні напрямки співробітництва у різних сферах.

До заходу також приєдналися заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко та тимчасово виконуючий обов'язки директора Департаменту освіти і науки Віктор Захарчук.

Делегацію Естонської Республіки представляли Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск, другий секретар Посольства з політичних питань Посольства Естонської Республіки в Україні Ріхо Раадо, заступник Аташе з питань оборони Посольства Естонської Республіки в Україні Андріс Спрівул та проєктна координаторка Посольства з питань співпраці в сфері розвитку та гуманітарної допомоги Посольства Естонської Республіки в Україні Анастасія Михайлова.

  • Запорізький край – це регіон можливостей. Область має потужний промисловий потенціал, розвинену транспортну інфраструктуру, є лідером в Україні щодо реалізації проєктів альтернативної енергетики. Завдяки своєму унікальному розташуванню наш регіон також є великим туристичним і курортним центром країни, – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Учасники зустрічі обговорили нинішню ситуацію у Запорізькій області, соціально-економічну та політичну специфіку нашого регіону, успіхи краю у реалізації реформи децентралізації, основні пріоритети розвитку території. 

Окремо під час розмови сторони визначили можливі напрями співпраці в сфері ІТ та діджиталізації. 

  • Ми готові до найактивнішої співпраці у будь-яких форматах. Сподіваюсь на подальше зміцнення та розширення співробітництва між нашим краєм та регіонами Естонської Республіки, – наголосив Олександр Старух наприкінці зустрічі. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби