Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область очікує прибуття вакцини в найближчі години

24 лютого 2021 - 16:29

У Запорізькій облдержадміністрації за участі очільника регіону Олександра Старуха відбулась оперативна нарада, присвячена старту кампанії вакцинації. Посадовці і медики обговорили процедуру прийняття і логістику поширення вакцини, яка прибуде найближчим часом.

Як відомо, 23 лютого в Україну прибула перша партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield). Після розмитнення відбувся її розподіл між регіонами та відпрацювання процедури доставки. Перші області уже отримали вакцину сьогодні. На  регіональний склад Запорізької області вона за попередніми даними прибуде в ніч з 24 на 25 лютого. На старті вакцинації Запорізька область отримає 24000 доз вакцини з терміном придатності півроку.

Як зазначила координатор з вакцинації обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Марина Колерова, перша мобільна бригада з вакцинації готова до роботи і уже на наступний день після прибуття AstraZeneca приступить до проведення щеплень. Протягом тижня у Києві пройде навчання ціла група медиків, які після повернення додому, проведуть тренування для працівників інших мобільних бригад, що розпочнуть активну роботу на початку березня. Всього у Запорізькій області працюватиме 24 мобільні бригади.

Присутній на нараді голова обласної держадміністрації Олександр Старух закликав медиків максимально ретельно опрацювати процедуру зберігання та логістику поширення вакцини в районах області, чітко погодити її безпечну доставку з Національною поліцією. Також він нагадав про необхідність жорстко контролювати дотримання принципів добровільності та безкоштовності вакцинації.


 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств