Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новому дитячому будинку – нове авто в подарунок

26 жовтня 2009 - 12:02

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступник Геннадій Фукс відвідали нещодавно створену родину Передеріїв з села Мала Білозерка Василівського району.

Цього року подружжя Олена та Сергій Передерії на базі своєї родини створили сімейний будинок, взявши на виховання племінника, який залишився без батьків, та п'ять вихованців притулку.

Глава сімейства розповідає, що перед тим, як піти на цей крок, добре все обдумали, добудували будинок, облаштували його меблями, побутовою технікою, а от на власне авто, таке необхідне тепер, коштів не вистачило. Тому, коли оформляли у владних структурах всі необхідні документи на дітей, обмовились про це.

Облдержадміністрація разом з районною виконавчою владою взяли це побажання, як кажуть, до відома, після чого звернулися до керівника Запорізького залізорудного комбінату Олександра Фурмана (на комбінаті працює батько сім"ї). Керівництво підприємства погодилося придбати за рахунок спонсорських коштів авто для великої родини.

Коли голова облдержадміністрації разом з численними гостями завітали в гості до Передеріїв та ще й не з порожніми руками, радості дітлахів не було меж. Вони наввипередки показували свої власні речі, гойдалку, яку майстрували разом з татом, пригощали пиріжками, які дівчатка з мамою спекли самотужки.

- Задля таких хвилин варто працювати, - зізнався Олександр Старух і по – батьківському наказав дітям слухати своїх батьків у всьому, а присутнім керівникам місцевої влади - допомагати таким родинам і надалі.

Цього року в області створено п'ять дитячих будинків сімейного типу. Тепер їх всього дев'ять. Відтепер батьки таких родин будуть мати і пільги від держави. До цього вони були фактично позбавлені базового права, яке гарантоване Конституцією кожному громадянинові, - права на пенсію, оскільки не існувало ані процедури, ані порядку сплати відповідних внесків. Тепер кошти на пенсійні внески включені до обсягу субвенції, тобто виплачуються за рахунок державного бюджету.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни