Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Через два дні у всій області має розпочатися опалювальний сезон

27 жовтня 2009 - 14:08

Про це під час брифінгу повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

Першими розпочали опалювальний сезон на території області в містах Дніпрорудний та Енергодар, сьогодні мають подати тепло в домівки жителів Василівки. За словами Геннадія Фукса готові повністю до входження в опалювальний сезон Вільнянськ, Токмак та Бердянськ, де підприємства теплоенергетики підписали контракти з НАК «Нафтогаз України» та отримали ліміти на блакитне паливо.

Також заступник керівника області поінформував про проблемні міста - Запоріжжя, Мелітополь та Пологи, які досі не підписали договори на постачання газу та не отримали ліміти. Втім, як зазначив Геннадій Фукс, саме сьогодні Пологівський міський голова знаходиться в Києві і пообіцяв, що повернеться з лімітами на газ.

Однією з головних проблем входження в опалювальний сезон залишається заборгованість підприємств ТКЕ. На даний час ця цифра сягнула 167 мільйонів гривень, з яких 141 мільйон заборгувало місто Запоріжжя.

- Фінансова проблема ускладнюється ще й тим, що кошти, які сьогодні сплачують підприємства ТКЕ, зараховуються на погашення боргу минулих років, плюс до того додаються пені та штрафи, також на підприємства покладаються зобов'язання по сплаті різниці в тарифах, – пояснив Геннадій Фукс.

Посадовець нагадав, що три місяці тому Кабінет Міністрів розпочав кампанію з переведення рахунків підприємств теплокомуненерго до Ощадбанку. У рамках цієї схеми були підготовлені договори на отримання кредитних ресурсів - по Запорізькій області загальна сума склала 137 мільйонів гривен. Однак питання отримання кредитних коштів Ощадбанком через Нацбанк так і не було вирішено, кредитні угоди відповідно не виконуються.

- Сьогодні підприємства ТКЕ вимушені шукати кошти самостійно, підписувати графіки реструктуризації боргів, щоб отримати підпис під договором на поставки газу від НАК «Нафтогазу» та забезпечити ліміти на цей осінньо-зимовий період, – констатував заступник очільника області.

Геннадій Фукс також поінформував про результати робочої поїздки до області Міністра будівництва та регіонального розвитку Василя Куйбіди. Головним предметом уваги київського високопосадовця був стан будівництва об"єктів соціального житла – в області таких п"ять. На даний момент за рахунок державних коштів профінансовано 48 квартир. Також Міністр ознайомився з ходом реконструкції обласної дитячої лікарні, яка гальмується через брак грошей. В.Куйбіда пообіцяв сприяння у виділенні суми в межах 3 – 5 млн. грн.. за рахунок перерозподілу коштів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?