Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Децентралізація – незмінний пріоритет влади

1 березня 2021 - 12:48

Сьогодні під час наради з керівниками структурних підрозділів голова облдержадміністрації Олександр Старух повідомив про результати робочої поїздки до Києва і засідання Ради розвитку громад та територій, яке відбулося під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

-  Стратегічний курс влади незмінний. В Україні продовжується адміністративно-територіальна реформа. Розширюємо можливості та збільшуємо спроможність наших громад, щоб вони мали змогу самостійно та ефективно вирішувати нагальні проблеми. Також готуємося до створення префектур, але це справа майбутнього. Поки що державні адміністрації працюють у повному обсязі та виконують всі свої повноваження – наголосив очільник області.

Одним із важливих пріоритетів лишається продовження програми «Велике будівництво». Першочергова увага – ремонту доріг та розбудові освітньої, медичної, спортивної і культурної інфраструктури. Цього року необхідно завершити всі довгобуди, а нові об’єкти відпрацьовувати за рік.

Також Олександр Старух розповів про результати зустрічі із Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком. Основне питання – відновлення роботи Музею запорозького козацтва на Хортиці. Держава готова у повному обсязі підтримати ремонт покрівлі та реекспозицію музею. Але до роботи також має активно долучитися обласна громада.

Окрім цього, очільник області повідомив про зустрічі з керівництвом Фонду державного майна України щодо долі проблемних державних підприємств  – Запорізького титано-магнієвого комбінату, «Кремнійполімеру» та заводу «Гідромаш» у м. Мелітополь.

- Нам необхідно разом з Фондом та місцевими громадами визначити стратегію по кожному підприємству, за якою ми зможемо рухатися, та вирішити нарешті ці багаторічні історії, – підкреслив Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області