Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація на ВАТ «Вуглецевий композит» потребує негайного вирішення

28 жовтня 2009 - 16:10

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний провів робочу зустріч з зацікавленими у стабільній роботі ВАТ «Вуглецевий композит» сторонами.

Спеціальне виробництво ВАТ «Вуглецевий композит» знаходиться на території ВАТ «Укрграфіт». Підприємство нині має борги перед «Укрграфітом» за оренду виробничих площ і обладнання, тому останнє погрожує закрити свої двері. У зв'язку з існуючими боргами (3 млн .грн.) перед ВАТ «Український графіт» за договорам и постановою Орджонікідзевського ВДВС ЗМУЮ накладено арешт на всі рахунк и В АТ «Вуглецевий композит». Таке рішення створює передумови для зриву виконання угод з поставки вуглецевих композитів іншим підприємствам. Зокрема, це ДП „КБ „Південне” , яке у зв'язку з невиконанням договору вже має намір почати пошук викона вців своїх замовлень за кордоном.

У травні цього року облдержадміністрація вже проводила нараду з цих питань. Тоді було рекомендовано керівникам ВАТ «Український графіт» та ВАТ «Вуглецевий композит» опрацювати та знайти прийнятний план реструктуризації боргу за оренду. Проте н а сьогодні питання так і не вирішено. Більше того, з липня на підприємстві зупинено виробництво. А з 24 жовтня ВАТ «Вуглецевий композит» відключено від енергопостачання через за борг ованість за спожиту електроенергію у сумі 24 тис. грн..

Регіональне відділення Фонду держмайна України пропонує, а обласна виконавча влада підтримує, рішення звернутись до керівництва обох підприємств з вимогою заховати "сокиру війни", сісти за стіл переговорів і розробити план погашення заборгованості, запустити спецвиробництво, щоб завод виконав свої замовлення і розрахувався з колективом по заробітній платі. У подальшому влада має намір ініціювати повернення ВАТ «Вуглецевий композит» у державну власність.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни