Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Україні продовжується реформування сфери професійно-технічної освіти

1 березня 2021 - 16:03

Сьогодні заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Руслан Шиханов взяв участь в онлайн заході «EU4Skills для регіонів: огляд та наступні кроки», де обговорювалися плани подальшої модернізації освітньої галузі України.

Учасники заходу оглянули проміжні результати діяльності в рамках Програми “EU4Skills: кращі навички для сучасної України” у пілотних областях та основні напрямки підтримки закладів професійно-технічної освіти, вчителів і регіональної системи ПТО у 2021 році. 

Програма EU4Skills реалізується у 7 регіонах України. Запорізька область є однією з них. Учасниками від нашого регіону стали Мелітопольське вище професійне училище, Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти та Запорізьке машинобудівне вище професійне училище. 

За сприяння експертів EU4Skills Запорізька область першою в Україні розробила та затвердила Стратегічний план розвитку регіональної системи професійної освіти на 2021-2027 роки. Крім того, починаючи з листопада 2020 року впроваджені курси з удосконалення цифрових умінь викладачів та керівників закладів профтехосвіти.

У минулому році в рамках Програми Мелітопольське вище професійне училище та Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти отримали сучасне ІТ-обладнання: ноутбуки, набори з принтерів, проекторів, серверів та інших девайсів. 

 

Довідково.

“EU4Skills: кращі навички для сучасної України” – це спільна програма Європейського Союзу та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщу та Естонії, що спрямована на підтримку реформи професійно-технічної освіти в Україні. Загальне фінансування програми складає 58 млн євро. Серед завдань: модернізація обраних закладів профтехосвіти, оновлення змісту освітніх програм, розробка нових стандартів та навчання керівників закладів та викладачів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області