Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Оголошено результати фестивалю «Хортицький кобзар»

11 березня 2021 - 10:02

10 березня у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї підвели підсумки VI Всеукраїнського конкурсу-фестивалю бандуристів «Хортицький кобзар», який проходить за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації.

Учасниками конкурсу можуть стати учні музичних шкіл та коледжів, ансамблів малих та великих форм. Традиційно талановита молодь вшановує творчість Тараса Шевченка, виконуючи пісні на його вірші. Цей мистецький форум заслужив особливу увагу бандуристів, бо проходить на запорізькій землі, традиційно його учасники виїздили на Хортицю.

Цьогоріч через карантинні обмеження, конкурс проходив в онлайн форматі. 167 юних кобзарів із 17 областей України надіслали записи своїх виступів.

Як розповіла заслужена артистка України, голова Запорізького обласного осередку Національної спілки кобзарів України, відповідальний секретар журі Ольга Беженарь, у 2009 році конкурс–фестиваль приймав гостей з 8 областей країни, а вже за шість років став популярним серед юних виконавців та педагогів всієї України.

Журі під головуванням народного артиста України, професора кафедри кобзарського мистецтва та бандури в Київському національному університеті культури і мистецтв, голови Національної спілки кобзарів України  Володимира Єсипка визначило переможців в різних вікових категоріях.

Гран-прі VI Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Хортицький кобзар» виборола Зорислава Хшановська  (Рівненьське музичне училище Рівненського державного гуманітарного університету, педагог М. Очеретяна).

Церемонія нагородження транслювалася онлайн з великої круглої зали Запорізького обласного краєзнавчого музею. Твори у виконанні дипломантів та лауреатів звучали і вживу, і в записах. Усі нагороди та пам’ятні подарунки учасники отримають поштою.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області