Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Призупинення навчання – вимушений, але необхідний захід

4 листопада 2009 - 10:51

На цьому наголошує Міністерство освіти і науки України у відповідь на звернення студентів та їх батьків, педагогів щодо доцільності повсюдного призупинення навчального процесу, примусового відправлення працівників у відпустку на період призупинення навчання, виселення студентів з гуртожитків тощо.

У зв'язку з цим Міністерство освіти і науки України вимагає безумовного виконання положень наказів МОН від 30.10.2009 № 996 “Про тимчасове призупинення навчального процесу у навчальних закладах та установах освіти” та від 02.11.2009 № 1004 “Про внесення змін до наказу МОН від 30.10.2009 996”. Аналогічні накази на регіональному рівні ухвалило управління освіти і науки Запорізької облдержадміністрації.

Згідно зазначених документів навчальні заклади зобов'язані негайно припинити навчання студентів за всіма формами навчання, у тому числі проведення екзаменів, практик тощо.

При цьому не допускається примусове відправлення працівників усіх типів навчальних закладів у відпустку, планову відпустку можна надавати лише за їх бажанням.

Організація роботи працівників навчальних закладів має здійснюватися відповідно до плану роботи у канікулярний період.

Щодо порядку оплати праці у карантинний період Міністерство освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України рекомендують керуватися положеннями Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2007-2009 роки. Положення Угоди діють безпосередньо та поширюються на працівників закладів та установ освіти, які перебувають у сфері дії сторін Угоди, і є обов'язковими для включення до колективних договорів, угод нижчого рівня. Відповідно до пункту п. 8.3.4 зазначеної Угоди оплату простою не з вини працівника рекомендовано здійснювати в розмірі не менше тарифної ставки (посадового окладу).

Щодо педагогічних працівників, то оплату їх праці у випадках, коли впродовж певного періоду заняття не проводяться з незалежних від них причин (епідемії, метеорологічні умови тощо), рекомендовано провадити з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації.

З метою недопущення зниження рівня соціальної захищеності освітян, особливо в умовах поширення епідемії грипу та ГРЗ, МОН і профспілки просять керівників навчальних закладів, установ освіти і науки, місцеві органи влади забезпечити збереження на цей час за працівниками рівня заробітної плати незалежно від режиму роботи закладів і установ.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств