Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Навігація під час будівництва запорізьких мостів зупинятися не буде

12 березня 2021 - 13:47

Відбулась нарада з питання пропуску суден по річці Дніпро під час будівництва мостових переходів в умовах офіційного відкриття навігації.

У заході взяли участь представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг у Запорізькій області, представництва компанії «Онур», консорціуму «АЙСІ ІНФРАСТРУКТУРА УКРАЇНИ», Нижньодніпровського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України, Запорізької дільниці філії державної установи «Дніпровський район Держгідрографії», Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

З 10 березня на Дніпрі офіційно відкрито навігацію, проте, оскільки більшість шлюзів ще вкриті кригою, через річку судна поки що не ходять. Однак уже з квітня очікується рух великого потоку річкового транспорту.

Водночас виконання робіт на будівництві запорізьких мостів здійснюється за допомогою  найбільшого плавучого крану Європи LK-800 «Захарій» вагою 800 т, який  прибув в Україну з Туреччини. На сьогодні кран використовується для  встановлення тимчасових опор для будівництва мосту. У будівництві мостових переходів задіяно  майже 400 робітників генеральних і субпідрядних підприємств. 

З 30 березня цього року будівельні роботи вестимуться краном «Захарій» у більш швидкому темпі згідно з графіком, в окремі дні протягом 12-24 годин. У зв'язку з цим виникає потреба врегулювати рух плавучого крану в умовах активної навігації на Дніпрі.

Учасники наради вирішили запровадити чергування біля місця проведення будівельних робіт мобільного пароходу, обладнаного засобами зв’язку, який матиме завдання створювати безпечні умови навігації під час роботи крану. 

Судновласників закликають з порозумінням поставитися до реалізації Програми Президента України та сприяти безпечному судноплавству під час виконання будівельних робіт на запорізьких мостах.

Навігація під час будівництва запорізьких мостів зупинятися не буде, проте, у деякі дні пропуск суден проводитиметься за окремим графіком.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області