Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якість реєстру виборців залежить від свідомості громадян

4 листопада 2009 - 15:41

На цьому акцентував увагу голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час наради з питань ведення Державного реєстру виборців. Участь у заході взяли заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич, представники органів ведення Державного реєстру виборців області, Головного управління МВС та Головного управління юстиції.

Відкриваючи нараду, Олександр Старух нагадав присутнім, що відповідальність за підготовку й проведення виборчого процесу на засадах законності несуть місцеві виконавчі органи влади.

Посадовець зазначив, що одним з ключових завдань влади в рамках підготовки та проведення виборів Президента України у січні 2010 року є формування та уточнення списків виборців. Цей процес складається з кількох етапів: до 17 грудня мають бути сформовані попередні списки виборців, а до 13 січня 2010 року кожна виборча дільниця має отримати уточнені та доповнені списки.

Наразі в області триває масштабна робота щодо включення до Реєстру громадян, яким виповнилося 18 років, та уточнення особистих даних виборців. Олександр Старух закликав усіх відповідальних за цю ділянку роботи активізувати зусилля.

Проте, як наголосив очільник регіону, якість та точність Реєстру виборців у першу чергу залежить від самосвідомості громадян.

- Уважно перевірте дані, які будуть вказані в іменному повідомленні. Якщо ви помітили помилки, або взагалі не отримали повідомлення, зверніться до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання, потурбуйтесь про свою участь у виборах, - звернувся до запоріжців Олександр Старух.

Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич поінформував присутніх про деякі зміни у Законі України «Про вибори Президента України». Зокрема, змінено термін виборчої кампанії зі 120 діб до 90, крім того громадяни нині отримують можливість виправити неточні дані у списку виборців безпосередньо у день голосування.

Окремо учасники наради розглянули ситуацію, що склалася із формуванням списку виборців у місті Бердянськ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону