Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Велике будівництво» - це якісні зміни життя кожного запоріжця»

17 березня 2021 - 15:08

У інтерв’ю телеканалу “Україна» голова облдержадміністрації Олександр  Старух розповів, як «Велике будівництво» змінює життя запоріжців.

Програма Президента України – це якісні зміни життя людей, можливість новими дорогами швидко доїхати на південь, до Азовського моря, дістатися до сучасних шкіл, лікарень, дитячих садочків, - зазначив Олександр Старух.

Минулого року в нашій області капітально відремонтували 323 км. автодоріг державного та місцевого значення. Час подорожі із Запоріжжя до Бердянська скоротився на дві години. Минулого року на дорожнє господарство з різних джерел виділили рекордну суму за всі роки незалежності України - 9,6 млрд. грн., із них майже 900 млн. – на сільські шляхи, якими багато років взагалі не займались.

За словами очільника області, у планах на цей рік -  250 км. доріг державного та територіального значення: Запоріжжя – Кривий Ріг, Харків – Сімферополь,  Кам҆’янка-Дніпровська – Веселе, Якимівка - Кирилівка,  Мелітополь – Каховка та  Мелітополь – Бердянськ, Пологи – Токмак. Всі великі міста області з’єднають новими дорогами.

Але головний об’єкт “Великого будівництва» - це  мостові переходи через Дніпро. Загальний бюджет першої черги проєкту складає 11,9 млрд. грн. Відкриття у грудні 2020 року верхової частини мосту через Старий Дніпро вже дозволило на 10 хвилин швидше доїжджати із Бабурки до центру міста.

На переконання Олександра Старуха, запуск у цьому році вантового мосту через Новий Дніпро дозволить майже повністю позбутися заторів на Правий берег. 

Програма Президента України «Велике будівництво» - це потужний стимул економічного розвитку області та тисячі нових робочих місць. Три чверті працівників турецької компанії «ОНУР», що будує наші мості, - це українці. Великі інфраструктурні проєкти означають нові замовлення для нашої промисловості, нове обличчя та перспективи розвитку Запорізького регіону, - підкреслив Олександр Старух.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей