Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незабаром в області відкриються стаціонарні пункти вакцинації

19 березня 2021 - 12:50

У Запорізькому регіоні зберігається жовтий рівень епіднебезпеки, проте ситуація із захворюванням на коронавірус залишається напруженою. Про це на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Як повідомив заступник генерального директора обласного лабораторного Центру Олександр Мащак, після відносного благополуччя пандемія знову набирає обертів. На ранок 19 березня в області зареєстровано 73 501 лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. За минулу добу зафіксували 408 нових випадків захворювання, при цьому щодня у регіоні проводять 1100-1600 тестів на COVID.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олексія Кулинича, зростає кількість тяжких хворих, що потребують стаціонарного лікування. Тому треба збільшувати кількість «ковідних» ліжок, ретельно контролювати їх забезпечення киснем, дбати про медичне обладнання та засоби індивідуального захисту для медпрацівників.

Також станом на 08:00 19 березня отримали щеплення 2387 осіб, в тому числі за  останню добу - 250 осіб. Щеплення роблять 9 мобільних бригад. Вже з 22 березня у лікарнях почнуть відкриватися стаціонарні пункти імунізації. Це буде зручно для людей та дозволить наростити темпи вакцинації.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що жовтий рівень епіднебезпеки - це не привід ігнорувати карантинні обмеження.

Ми знаходимось у досить складному періоді. Навесні може різко зростати кількість хворих. Саме зараз не можна нехтувати правилами безпеки. Якщо на окремій території чи у громаді зафіксують значне захворювання, то будуть вводитись більш жорсткі норми карантину. Це робиться, щоб зберегти здоров'я людей та не допустити ще більшого поширення хвороби. Ситуація досить мінлива та ми маємо бути готові до можливих викликів пандемії, - відзначив Олександр Старух.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни