Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вчасна профілактика вірусних захворювань в області дає позитивні результати

10 листопада 2009 - 14:30

На цьому акцентував увагу, характеризуючи ситуацію в області щодо захворюваності на ГРВІ та грип, заступник голови обласної державної адміністрації, керівник обласного протиепідеміологічного штабу Микола Фролов під час проведення селекторної наради з керівниками територій.

- Завдяки вчасно вжитим заходам щодо упередження епідемії в області значно зменшилась кількість хворих, - зазначив заступник голови ОДА Микола Фролов.

У понеділок, 9 листопада, до лікарів звернулось 1910 осіб, у той час як минулого тижня кількість звернень до лікувальних закладів іноді перевищувало 4 тисячі у день.

Завдяки карантину, який введено у навчальних закладах, вдалося вберегти від вірусних інфекцій школярів, рівень захворюваності серед яких нижчий, ніж зазвичай. Проте Микола Фролов застеріг, що заспокоюватись зарано – заплановані заходи треба виконувати й надалі. Наразі увагу лікарів і всіх працівників охорони здоров'я треба зосередити на щоденному моніторингу захворюваності на ГРВІ та грип. Особливо, враховуючи те, що деякі райони області наближаються до епідемічного порогу. Найгірша ситуація склалася у Бердянську та Мелітополі.

Спілкуючись з керівниками територій, посадовець з'ясовував, чи дотримуються там «масочного режиму». Всі, хто виходив на зв'язок, запевняли представника обласної виконавчої влади, що пошив масок налагоджений. Сфера обслуговування, пересічні громадяни користуються цим засобом індивідуального захисту.

Микола Фролов висловив переконання, що якщо в області продовжуватимуть виконувати профілактичні заходи, люди й надалі бережно ставитимуться до свого здоров'я, кількість хворих буде зменшуватись.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області