Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Економічна ситуація у регіоні залишається складною

11 листопада 2009 - 16:36

Про це заявив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух під час семінару-наради з сільськими та селищними головами, що відбувся у Василівці. Разом з очільником регіону участь у заході взяли також його заступники Геннадій Фукс та Олександр Сін.

На думку голови облдержадміністрації, основною причиною того падіння, що наразі спостерігається в усіх без виключення сферах економіки – промисловості, будівництві, АПК – є, передусім, відсутність системних реформ. При цьому немає і реальних механізмів відповідальності можновладців перед громадянами, внаслідок чого у прагненні «сподобатися виборцю» обранці дають абсолютно популістські обіцянки, виконати які держава просто не в змозі.

Змінити ситуацію, як зазначив Олександр Старух, може конституційна реформа, що покликана привести Основний закон нашої держави у відповідність до вимог та реалій сьогодення.

- Не можна, щоб країна розвивалася відповідно до чийогось бажання, - переконаний керівник області. – Зміни мають відбутися у законодавчому полі, знайти своє відображення, передусім, у Конституції України.

Втім, - переконаний посадовець, - не все так погано, адже спільна робота обласної влади та місцевої має свої позитивні результати. Зокрема, значно збільшилась кількість газифікованих населених пунктів – від 2,7% у 1991 році – до 32% у поточному. Потроху відроджується мережа дошкільної освіти. Зрушили з мертвої точки й питання ліквідації складів непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин.

- Роботи у нас залишається багато, але за умови консолідації зусиль, ми подолаємо усі труднощі, - наголосив Олександр Старух.

Цей семінар став останнім – шостим – у низці подібних заходів, проведених за ініціативи облдержадміністрації. Цього разу можливість поспілкуватися із керівництвом та фахівцями обласної виконавчої влади мали сільські та селищні голови Василівського, Оріхівського та Токмацького районів.

Програма семінару укладена за побажаннями представників місцевого самоврядування та стосується питань бюджетних процесів, земельних відносин, розвитку природно-заповідного фонду, ремонту доріг та розвитку соціальної сфери села.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»