Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальна згуртованість – це сильна громада та успішний регіон

24 березня 2021 - 14:40

У рамках Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію” в облдержадміністрації говорили про майбутнє України та регіону. До дискусії долучилися обласні посадовці, співзасновники Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію” Юлія Тищенко, Олег Саакян та Володимир Лупацій, представники експертної спільноти.

Державна стратегія регіонального розвитку передбачає системний розвиток Запорізької області, районів та громад. Поглиблення згуртованості суспільства необхідно починати саме з громад, які на сьогодні набули більше повноважень. А потім цим досвідом ділитися з широким загалом, - вважає заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов.

Один із співзасновників Національної платформи Володимир Лупацій відзначив, що головними пріоритетами регіонального розвитку на сьогодні мають стати згуртована Україна, єдність народу, довіра та безпека.

- Соціальна згуртованість – це, насамперед, довіра один до одного, щоб спільно діяти та працювати. Соціальна згуртованість в регіоні дозволить будувати стійкий гуманітарний простір та забезпечувати розвиток інфраструктури. Нам всім разом треба бачити перспективи розвитку та створювати нові проєкти, - вважає вчений.

Учасники круглого столу обговорили, як на рівні області реалізувати одну з головних цілей Державної стратегії регіонального розвитку – формування згуртованої держави в соціальному, гуманітарному, економічному, екологічному, безпековому та просторовому вимірах.

- На сьогодні у центрі уваги – єдність людей. Соціальну згуртованість відображає реформа децентралізації. На сьогодні у Запорізькій області на 100% завершений процес створення об’єднаних громад, утворено 5 нових районів – це основа для того, щоб будувати та розвивати нашу єдність, - відзначила кандидат юридичних наук, депутат обласної ради Маргарита Трипольська.

На думку директора Агенції регіонального розвитку, депутата обласної ради Аскада Ашурбекова, саме поглиблення соціальної згуртованості допоможе запорізьким громадам успішно розвиватися.

- Муніципальне співробітництво сформує новий ресурс для громад. Спільними зусиллями ми зможемо добиватися більших результатів. Разом у громад є більше перспектив, напрямів для розвитку, можливостей для залучення інвестицій, - розповів Аскад Ашурбеков.

Взаємодія регіональної влади, експертного середовища та лідерів місцевого самоврядування триватиме і надалі у рамках Національної платформи “Діалог про мир та безпечну реінтеграцію”.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області