Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запоріжгаз» має змінити підходи до роботи з абонентами

25 березня 2021 - 10:54

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Едуард Брутман під час наради із керівництвом регіональної газової компанії. З початку року на дії газовиків до облдержадміністрації надійшло 824 скарги, що у 40 разів більше, ніж на всі інші владні та комунальні структури разом узяті.

За словами директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марини Барановської, наші земляки невдоволені діями працівників «Запоріжгазу», які за відсутності господаря заходять у двори та відключають газ. Без блакитного палива часто залишаються родини із маленькими дітьми, люди похилого віку та інваліди.

Також надходить багато звернень щодо тривалого відключення газопостачання у  багатоквартирних будинках. Багато днів  і навіть тижнів після аварійних ситуацій люди змушені готувати на електроплитках, через що сильно зростає навантаження на старі електромережі та ризик пожежі.

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Брутман наголосив, що компанія має змінити форми та методи роботи  із абонентами та бути більш приязною до своїх клієнтів.  Посадовець звернув увагу, що працівники АТ «Запоріжгаз» можуть заходити на територію приватного подвір’я без господаря лише у випадках витоку газу або іншої надзвичайної ситуації, яка несе реальну загрозу життю та здоров’ю громадян.

Технічний директор АТ «Запоріжгаз» Юрій Заставський запевнив, що у період карантину компанія виконує вимоги закону та не відключає  боржників.

Окремо учасники наради обговорили проведення аварійного ремонту газопроводу до Бердянська, який заплановано у квітні. Блакитне паливо відключать у 115 тис. жителів курортного міста та сусідніх сіл. Ключова вимога обласної влади – люди мають розуміти терміни та весь алгоритм дій із відновлення газопостачання.

За словами представників компанії,  роботи планується провести протягом п’яти – шести днів, після чого газ почне повертатися до осель бердянців.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі