Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ціни на цукор і яйця безпідставно завищені

13 листопада 2009 - 12:53

Про це йшла мова на селекторній нараді з актуальних питань життєдіяльності та розвитку територій, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Старух за участю своїх заступників Олександра Сіна та Миколи Фролова.

Про поточну цінову ситуацію на споживчому ринку області поінформував учасників наради заступник голови ОДА Олександр Сін.

За підсумками жовтня Запорізький регіон посідає 11-12 місце у таблиці індексу споживчих цін на рівні країни. Він становить 110,2%. На цей період минулого року показник був на 19,5 % вищим.

У результаті підвищення акцизного збору протягом жовтня алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1,8%. Подорожчали молочні продукти і яйця, що обумовлюється сезонним характером - ціни на ці продукти зростають щорічно.

- Хоча в деяких містах регіону ціна на яйця зросла на кілька відсотків і безпідставно. Десяток не розфасованих яєць мають коштувати 6 гривень 70 копійок. Економічно обґрунтована ціна цукру в роздрібній торгівлі теж має бути меншою – 6,65 грн. за кілограм, - повідомив посадовець, попросивши керівників територій запам'ятати ці цифри і зробити їх діючими.

Заступник очільника області звернув увагу також на виконавську дисципліну в райдержадміністраціях щодо моніторингу цінової ситуації. Моніторинги проводяться не за всіма 28 позиціями, як того вимагає постанова Уряду. Такий стан справ веде до того, що керівники просто не володіють ситуацією на своїй території.

Зокрема, керівництво Новомиколаївського району не змогло дати відповідь, чому вершкове масло місцевого виробництва різко подорожчало, і це при тому, що заводська закупівельна ціна на молоко найнижча в області – 2грн. 40 коп. за літр. Тут також подорожчали безпідставно олія і хліб.

По всій території області знижуються ціни на часник, цибулю і лимони.

За інформацією заступника керівника регіону, начальника обласного проти епідемічного штабу Миколи Фролова пішла на спад крива захворюваності на грип та ГРВІ. За період оголошеної епідемії в області захворіли і вже вилікувались 31 тисяча 680 осіб. Були і важкі випадки, але лікарі успішно з ними справились.

Микола Фролов наголосив, що масочний режим при цьому ніхто не відміняє і надалі. Продовжуються і шкільні канікули, пов'язані з карантином.

А от масові культурно-розважальні заходи обласний протиепідемічний штаб вирішив відновити з 18-го листопада. Але це не означає, що про марлеві пов'язки у публічних місцях можна буде забути.

- Звертаюсь до керівників територій з вимогою перевірити, чи не входитиме у вартість квитків ціна на марлеві пов'язки, - зазначив М. Фролов.

Обласний протиепідемічний штаб свою роботу продовжить і наступного тижня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання