Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області всі вибухонебезпечні матеріали – на обліку

13 листопада 2009 - 13:48

Відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке у селекторному режимі провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний.

Нині на території регіону знаходяться 5 підприємств, які використовують та зберігають вибухонебезпечні речовини. Це - ВАТ «Мотор Січ», ТОВ «Токмацький гранітний кар'єр», ЗАТ «Запорізький залізорудний комбінат», ЗАТ «Промвибух», ВАТ «Запоріжсталь». Всі вони, за словами першого заступника голови ОДА Олександра Бережного, знаходяться на контролі обласної виконавчої влади та Головного управління МНС України в Запорізькій області. Жодного факту розкрадання або втрати вибухонебезпечних речовин в області не зареєстровано. Проте, квартальна перевірка місць зберігання вибухонебезпечних матеріалів виявила ряд порушень, які необхідно найближчим часом усунути. Зокрема, мова йде про обладнання об'єктів системою раннього виявлення загрози виникнення надзвичайної ситуації та оповіщення людей, приведення у відповідність договорів на постійне обслуговування з державною аварійно-рятувальною службою, відпрацювання плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

Занепокоєння комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій викликає й ситуація, яка склалася на ДП «Кремнійполімер». У виробничому процесі підприємство використовує хімічно небезпечні речовини, такі як аміак, хлор, хлорметил, соляна кислота, але заходи цивільного захисту та техногенної безпеки ігнорує вже декілька років поспіль, за що регулярно отримує попередження від Комісії.

- Обласна виконавча влада не раз пропонувала ДП «Кремнійполімер» співпрацю, проте не була почута. Ми не можемо ігнорувати те, що у разі аварії в зоні хімічного забруднення опиняться сотні тисяч людей. Влада не дозволить ризикувати їхнім життям, - зазначив Олександр Бережний.

На усунення недоліків підприємству відвели місяць, протягом якого його буде інспектувати міжвідомча комісія. Якщо ситуація кардинально не зміниться, посадовець пообіцяв ДП «Кремнійполімер» закрити.

Також своїм рішенням Комісія постановила виділити з обласного резервного фонду 100 тисяч грн. на відбудову даху ЗОШ № 2 м . Токмак, яка була зруйнована в ніч з 5 на 6 листопада під час несприятливих погодних умов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?