Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кран “Захарій” активізує роботу і судновласникам слід бути особливо пильними

31 березня 2021 - 14:40

В рамках реалізації Програми Президента України «Велике Будівництво»  набирає обертів будівництво вантового мосту, який  є ключовим об’єктом Автотранспортної магістралі через річку Дніпро у Запоріжжі.

На сьогодні  більшість робіт на будівництві  стратегічно важливого державного об’єкта пов’язана з  використанням як бурової платформи так і  плавучих засобів в акваторії  річки Дніпро, зокрема несамохідного  плавкрану  LK-800 «Захарій»,  робота якого потребує дотримання гідрометеорологічних  умов та відсутності хвиль внаслідок проходження  суден у районі проведення робіт.

З відкриттям з 01.04.2021 річкової  навігації на Дніпрі усім учасникам водного руху вкрай необхідно дотримуватися безпеки судноплавства. 

З цією метою за ініціативи облдержадміністрації було розроблено схему взаємного інформування під час будівництва вантового мосту через р. Дніпро у м. Запоріжжя (в акваторії споруди № 10), яка  погоджується  з усіма  зацікавленими  організаціями та службами.

Генпідрядною компанією “Онур” було складено попередній (орієнтовний) графік робіт в акваторії споруди № 10, який розміщено на сайті Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

Крім того, забезпечується оперативне  інформування про виконання робіт  в акваторії споруди № 10  через річкову інформаційну службу (РІС). 

Держгідрографією наразі проводяться  геологічні дослідження з метою відкриття додаткового судового ходу на р. Дніпро задля посилення безпеки судноплавства під час виконання будівельних робіт  вантового мосту.

Звертаємо увагу всіх судновласників та судноводіїв відповідально поставитися до проходження судами р. Дніпро на території виконання будівельних робіт автотранспортної магістралі через р. Дніпро (в акваторії споруди № 10). Під час руху дотримуватися  вказівок диспетчерської служби та повідомлень через систему  РІС. У  разі створення умов для виникнення небезпечної ситуації рекомендуємо негайно припинити рух суден з одночасним  повідомленням про це  відповідальних диспетчерських та контролюючих  служб.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів