Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олексій Чернишов: На сьогодні найефективнішим методом протидії COVID-19 є вакцинація

7 квітня 2021 - 16:00

Сьогодні в обласній державній адміністрації під керівництвом Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова та за участі голови облдержадміністрації Олександра Старуха відбулася нарада щодо актуальних питань життєдіяльності території. 

До заходу також приєдналися народні депутати України Артем Кунаєв, Олександр Пономарьов та Юлія Яцик, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, міські голови  Бердянська, Енергодару, Запоріжжя та Мелітополя.

Учасники обговорили стан протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 у Запорізькій області та спроможність медзакладів реагувати на зміни ситуації.

Відкриваючи засідання, Олексій Чернишов повідомив, що на сьогодні у Запорізької області, на жаль, наявні всі шанси для переходу до "червоної зони". Тому медична система має бути готовою та спроможною реагувати  на будь-які нештатні ситуації.

Як доповів директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, у регіоні продовжує спостерігатися тенденція до зростання захворюваності. Кількість випадків за добу протягом останніх 2 тижнів збільшилася більш ніж у 2,5 рази. Щоденно методом ПЛР досліджується біоматеріал від 1500 до 2500 осіб. Також зростають показники госпіталізації пацієнтів. Станом на сьогодні в області розгорнуто 2625 ковідних ліжок. На цей час функціонує 2359 точок для забезпечення ліжок киснем, із яких 1541 – централізовані точки подачі кисню та 818 – кисневі концентратори. 

Міністр наголосив на необхідності збільшення обсягів тестувань, а також нарощування потужностей медичних закладів регіону.

"Ми приймаємо оперативні фахові рішення не тільки в центрі, але й на місцях. Необхідно збільшувати охоплення ПЛР-тестами,  додавати нові ліжка, запускати централізовані мережі подачі кисню. Крім того, найбільш ефективним методом протидії COVID-19 є вакцинація, тому слід форсувати її проведення" - зазначив Олексій Чернишов. 

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух підкреслив, що в області пришвидшено кампанію з імунізації населення – щодоби робиться до 700 щеплень відповідно до дорожньої карти. Залишками препарату вакцинують громадських діячів та осіб з вразливих верств населення. Всього в області від початку кампанії першу дозу вакцини отримали 11 507 людей.

Окремо під час наради обговорювались питання фінансової підтримки підприємців та найманих працівників, які можуть зазнати збитків у випадку введення “червоної зони”. 

"У цьому питанні має бути солідарна відповідальність державної влади і місцевого самоврядування. Держава підтримала кожного зареєстрованого підприємця, виділивши по 8 тисяч гривень. Тепер питання місцевої влади - доплатити до рівня середньої зарплатні, щоб збалансувати збитки малому бізнесу, які він понесе в разі введення "червоної зони", - наголосив Олександр Старух.

Керівники міст Запорізької області зазначили, що в бюджетах не передбачені видатки на ці цілі. Однак місцева влада у випадку посилення карантину буде шукати дієві засоби підтримки підприємців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області