Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дотримання заходів профілактики – не прохання, а доручення всім керівникам

19 листопада 2009 - 09:32

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов під час розширеного засідання обласної протиепідеміологічної комісії.

- Не дивлячись на різні точки зору щодо епідеміологічної ситуації в країні, у нашому регіоні профілактичні заходи продовжуються, хоча рівень захворюваності на даний час знижується, - зазначив заступник очільника області М. Фролов.

Нині на Запоріжжі за даними обласної санітарної служби функціонує п'ять різних штамів грипу, у тому числі і "каліфорнійський". Але для паніки медики не бачать підстав.

Противірусними медикаментами лікувальні заклади забезпечені повністю. Надійшли кошти з Києва і на закупівлю відповідного обладнання. З обласного бюджету на подолання грипу і ГРВІ теж виділені кошти. Марлевих пов'язок вже виготовлено стільки, що в цифрах вистачить на кожного жителя області. Їх виготовлення продовжується.

На цьому тижні лікарі поставили хворим діагноз грип чи ГРВІ вдвічі менше, ніж на початку місяця. Серед пацієнтів, що перебувають в лікарнях, 11 – в реанімації. Їхній стан оцінюється як середньої тяжкості. Захворювання на "каліфорнійський" грип лабораторно підтверджено у п'яти випадках.

Наведені дані свідчать, що епідеміологічний поріг менший за той, що потребує карантину. Тому з 18 листопада для відвідувачів відкрили двері культурно-розважальні заклади, а з 23-го розпочнуться заняття у школах, ліцеях, ПТУ, технікумах, коледжах і вишах. Прийматимуть з понеділка своїх вихованців і дошкільні заклади. Відповідний наказ вже видало управління науки і освіти облдержадміністрації.

Щоб не виникло ніяких непорозумінь між батьками та керівниками дошкільних закладів, обласна протиепідеміологічна комісія вирішила дозволити керівникам здійснювати прийом дітей до дитячих садочків 23 і 24 листопада на підставі огляду своїми медичними працівниками без довідки лікарняних закладів.

Приймаючи рішення про відміну карантину, комісія ще раз звернулась до керівників усіх рівнів з вимогою дотримуватися профілактичних заходів, масочного режиму.

•  І це не прохання, а доручення обласної виконавчої влади, обов"язкове до виконання, - наголосив Микола Фролов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області