Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Розбудова інфраструктури о. Хортиця в рамках програми «Велике будівництво»

Обласна влада посилить контроль за дотриманням карантинних норм у транспорті

8 квітня 2021 - 16:04

Про це заявив очільник області Олександр Старух, спілкуючись з журналістами під час виїзної наради з питань реконструкції Музею козацтва на о.Хортиця.

Голова облдержадміністрації відзначив, що організація транспортного сполучення під час дії карантинних обмежень є одним з найважливіших питань. Обласна влада має намір посилити усі контролюючі заходи задля забезпечення карантинних норм у повному обсязі.

  • Сьогодні дотримання маскового режиму у транспорті стало чомусь факультативом. Хтось чомусь вважає, що цього можна не робити. Сьогодні під час засідання комісії ТЕБНС ми надали чіткі пропозиції по транспорту: це обов’язковий масковий режим, це дезинфекція, це перевезення пасажирів у кількості, відповідній сидячим місцям. І ми, як державні органи, будемо вживати всіх заходів, щоб керівництво громад забезпечило реалізацію цих обмежувальних заходів у повному обсязі, - зазначив Олександр Старух.

Також керівник регіону наголосив, що остаточне рішення щодо того, чи повністю закривати рух громадського транспорту, чи ввести певні обмеження в його роботі, мають бути прийняті на рівні кожної громади.

  • На місцевому рівні має бути зроблений аналіз і прийняте рішення, відповідне ситуації. Можливо у Запоріжжі і деяких інших громадах повністю закриють транспорт. Але ми бачимо тут проблему. Тому що людям треба дістатися до роботи, в тому числі і нашим медикам, і тим працівникам, що обслуговують критичну інфраструктуру. Крім того, громадянам треба діставатися до лікарень. І для лікування, і для тестування і для щеплення. Усі ці питання мають бути опрацьовані, а управлінські рішення на рівні громад мають відповідати рівню складності ситуації, - підкреслив голова ОДА.

Крім іншого Олександр Старух наголосив на необхідності місцевій владі завчасно попереджати населення про можливі незручності, пов’язані з введенням карантинних обмежень.

  • Досвід інших міст і областей показує: не можна приймати рішення у п’ятницю, що з понеділка усі будуть їздити в транспорті по перепустках. Тому що людям треба хоча б один робочий день щоб ці документи для себе замовити і оформити», - наголосив керівник облдержадміністрації.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей