Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спортсмени Запорізького краю готуються до участі в Олімпійський іграх 2021 року

9 квітня 2021 - 15:20

Сьогодні під час засідання колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації обговорили особливості цьогорічних Олімпійських змагань та інші нагальні питання розвитку спорту в регіоні.

До засідання приєдналися Народний депутат України, президент Громадської організації «Федерації гандболу Запорізької області» Геннадій Касай, представники Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації. 

Учасники колегії піднімали питання підготовки спортсменів Запорізької області до ХХХІІ Олімпійських та ХVІ Паралімпійських ігор. Також під час засідання обговорили реалізацію Національної стратегії з оздоровчої рухової активності на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» в Запорізькій області у 2020 році. 

Як повідомила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації  Наталія Власова, до перенесених Олімпійських ігор Токіо-2020 залишилося менше трьох місяців, і Міжнародний олімпійський комітет продовжує тісно співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами, щоб Ігри цього року стали потужним символом надії у цей безпрецедентний та важкий для всього світу час. Протягом останніх днів відбулась низка відео зустрічей президента МОК Томаса Баха з Олімпійською родиною світу. Під час них він, зокрема, наголосив, що організації не розглядають інші сценарії й вживають усіх необхідних заходів задля збереження здоров'я спортсменів та учасників Ігор. Здобути медаль найпрестижніших змагань світу матимуть шанс і представники Запорізької області.

  • Запорізькі спортсмени вже не раз доводили, що можуть боротися за перемогу і сподіваюсь, що цього разу виключення не буде. А наше завдання - створити всі можливі умови для цього. Наша мета - скоординувати зусилля всіх структур області та зосередитися на завершальному етапі відбіркових олімпійських змагань, які розпочалися ще у 2019 році, - зазначила Наталія Власова.

Окрім цього, під час засідання колегії обговорювали питання розвитку гандболу у нашому регіоні. Народний депутат України Геннадій Касай ознайомив учасників зібрання із діяльністю Громадської організації «Федерація гандболу Запорізької області», президентом якої він є. Крім цього, Геннадій Касай розповів про результати роботи в першому кварталі 2021 року та подальші плани. За його словами, наразі розроблено нову стратегію розвитку гандболу в Запорізькій області. Основними напрямками стратегії є: розвиток дитячо-юнацького гандболу; підтримка студентських команд з гандболу; популяризація жіночого гандболу; покращення спортивної інфраструктури; розвиток спортивного суддівства та професійних гандбольних клубів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді