Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади області можуть отримати державну субвенцію на служби підтримки постраждалих від насилля

14 квітня 2021 - 17:00

Під час "Дня громад" в обласній державній адмінстрації обговорили можливості створення в регіоні мережі спеціалізованих служб підтримки, зокрема притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Пандемія COVID-19, та пов'язані з цим обмежувальні заходи, призвели до зростання кількості випадків домашнього насильства. за І квартал 2021 року зафіксовано 2052 звернень, за аналогічний період минулого року – 1931 звернення. Тобто кількість звернень в цьому році збільшилась майже на 6 % .

Начальник відділу Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Дроздова доповіла, що на виконання Указу Президента України від 21 вересня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо запобігання домашньому насильству» та відповідного розпорядження голови облдержадміністрації від 17.11.2020 № 512, зобов’язано голів райдержадміністрацій та рекомендовано органам місцевого самоврядування: затвердити план невідкладних заходів із запобігання домашньому насильству; забезпечити створення служб підтримки постраждалих осіб; організувати роботу з кривдниками.

На сьогодні в області для допомоги особам, які постраждали від насилля працюють: Запорізький обласний центр соціально-психологічної допомоги; Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Центри соціально-психологічної реабілітації дітей; притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі у м. Бердянськ; притулок «Фіалка» у м. Мелітополь; 7 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги у  м. Запоріжжя, Кам’янко-Дніпровській ТГ, Оріхівській ОТГ, Таврійській ТГ, Преображенській ТГ, Гуляйпільської ТГ та Павлівській ОТГ.

Станом на березень 2021 року до Міністерства соціальної політики надано пропозиції на загальну суму 10 500,0 тис. грн. щодо фінансування спеціалізованих служб підтримки, які планується створити шляхом використання субвенції з державного бюджету, у м. Енергодар та м. Мелітополь. У всіх інших територіальних громад ще є час на опрацювання цього питання та внесення власних пропозицій.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також