Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Унікальний комплекс для лікування раку буде безкоштовно рятувати життя запоріжців

15 квітня 2021 - 13:41

Заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова сьогодні, 15 квітня, ознайомилася з готовністю до роботи унікального обладнання у Запорізькому регіональному протипухлинному центрі. 

За ініціативи облдержадміністрації було облаштовано корпус блоку променевої дистанційної терапії, де встановлено єдиний в області лінійний прискорювач.

Директор диспансеру Михайло Єсаянц зазначив, що обладнання у бункері, де встановлено лінійний прискорювач, уже введене в експлуатацію та готове до роботи. Наразі протипухлинний центр очікує лише дозвільні документи від Державної інспекції ядерного регулювання. 

Загальна вартість встановленого медичного обладнання становить близько 150 млн грн. За підтримки облдержадміністрації тривають роботи по його монтажу та планують в майбутньому встановити ще один прискорювач.

Сучасне обладнання дозволить максимально ефективно лікувати найбільш поширені форми онкозахворювань як-то рак легень і рак молочної залози. Прискорювач дозволяє локально лікувати пухлину, не вражаючи при цьому інші органи та шкіру.

  •  До сьогодні Запорізька область не мала жодного лінійного прискорювача. Уже найближчим часом запоріжці  та мешканців сусідніх областей зможуть лікуватися за допомогою цього унікального обладнання. Важливо, що воно буде використовуватися як дорослими, так і дітьми. Лікування буде абсолютно безкоштовним. Наразі облдержадміністрація працює над залученням коштів для придбання та обладнання другого прискорювача. Загалом для Запорізької області необхідно 4-5 таких комплексів, - поділилася своїми враженнями від відвідування медичного закладу Злата Некрасова.

Запорізький регіональний протипухлинний центр є базовим закладом для надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями та підозрою на них для мешканців Запорізької області. В середньому за рік у Запорізькому регіональному протипухлинному центрі отримують медичну допомогу до 10 тисяч пацієнтів. Щорічно в Запорізькій області реєструється 5-6 тисяч нових випадків онкопатології, з яких 3-3,5 тисячі хворих потребують променевої терапії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність