Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Контролюючі органи посилюють нагляд за дотриманням правил карантину

20 квітня 2021 - 13:57

Під час позачергового засідання регіональної комісії ТЕБ та НС обговорили стан виконання заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19 на території Запорізької області.

З початку дії на території області «червоної зони» проводяться регулярні перевірки дотримання протиепідемічних вимог у магазинах, закладах громадського харчування, транспорті, тощо. 

За інформацією Головного управління Національної поліції у Запорізькій області, з моменту посилення карантину проведено 82 рейди.  За результатами перевірок поліцейськими складено 331 протокол на суб’єкти господарювання та 1116 постанов на громадян, які не використовували засоби індивідуального захисту (маски, респіратори) в громадських місцях. 

Фахівцями Держпродспоживслужби з початку введення «червоної зони» проведено перевірки на 2831 об’єкті нагляду. З них порушення виявлені на 462. Минулого тижня перевірено 1975 об’єктів, із яких 303 отримали зауваження. Найбільше порушень виявлено у продовольчих магазинах, де використовувалися неякісні дезінфектори, на ринках, де продавці та відвідувачі нехтують носінням масок,  та у закладах громадського харчування, які не дотримуються встановлених обмежень.

Крім того у щоденному режимі проводяться перевірки внутрішньообласних автобусних маршрутів. На територіях працюють відповідні мобільні групи, які слідкують за дотримання протиепідемічних вимог на автостанціях та в автобусах. Щодо міжобласного сполучення, то воно відбувається у звичному режимі. Також Департаментом промисловості та розвитку інфраструктури ОДА направлено лист до Укрзалізниці щодо посилення контролю за дотриманням  карантину в потягах. На період травневих свят планується залучити до роботи додаткові поїзди, щоб розвантажити пасажиропотік. 

  • Не можна допустити нового стрибка захворювання після травневих свят. Якщо на початку літа отримаємо новий пік захворюваності, то втратимо курортний сезон. Люди не відпочинуть, а громади півдня області не отримають надходжень до бюджетів. Наразі для нас головним завданням є запобігання масовим скупченням людей. Тому всі контролюючі органи мають посилити нагляд за дотриманням правил карантину. Працюємо щоденно і в посиленому режимі, - зазначив керівник ОДА Олександр Старух.   


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць