Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До 15-го грудня інвентаризація об’єктів газопостачання має бути завершена

26 листопада 2009 - 15:20

Таке запропоноване першим заступником голови облдержадміністрації Олександром Бережним рішення прийняла обласна робоча група з питань інвентаризації об'єктів газопостачання, які використовуються для розподілу природного газу.

З метою упорядкування управління газовим господарством в межах країни створено державне підприємство «Нафтогазмережа» з територіальними філіями у кожній області.

- Завдання виконавчих органів на місцях - створити територіальні робочі групи, які повинні у короткий термін забезпечити в повному обсязі інвентаризацію газового господарства у кожному районі та надати відповідні форми звітності до обласної робочої групи. Термін закінчення інвентаризації - 15 грудня, - наголосив О. Бережний, розпочинаючи засідання.

Друге завдання, яке отримали керівники територій, - прискорення передачі всіх газотранспортних мереж у державну власність згідно з діючим законодавством.

За інформацією ВАТ «Запоріжгаз» на початок листопада ця робота незадовільно ведеться в Бердянському, Вільнянському, Запорізькому, Михайлівському, Оріхівському та Приморському районах, а також у містах Запоріжжя і Бердянськ .

Так, не передано на баланс ВАТ «Запоріжгаз» майже 900 кілометрів газопроводів. За інформацією ВАТ «Мелітопольгаз» подібні проблеми є в Мелітополі, Веселівському та Мелітопольському районах.

Працівниками ВАТ «Запоріжгаз» у ході постійного нагляду за технічним станом систем газопостачання були виявлені порушення охоронної зони газопроводів на території обласного центру, а саме: розміщення поблизу газопроводів різних об'єктів, посадка дерев з порушенням вимог техніки безпеки. Це заважає спеціалістам газових служб виконувати технічне обслуговування газопроводів і споруджень на них, а також перешкоджає можливості оперативно добратися до газопроводів у випадку виникнення аварійної ситуації.

- Там, де мова йде про небезпеку для життя людей і де ігнорують проблему, відповідальність лежить на перших особах, - підкреслив Олександр Бережний.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни