Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух на прямому зв’язку з мешканцями області

22 квітня 2021 - 13:04

Сьогодні на базі обласного контактного центру відбулася пряма «гаряча» лінія, під час якої з жителями нашого краю поспілкувався голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух.

За допомогою до очільника області звернулося 12 мешканців м. Запоріжжя, м. Токмак, м. Пологи, Запорізького, Пологівського та Василівського районів.

Більшість звернень жителів обласного центру стосувалися питань житлово-комунальної сфери. Так, лунали скарги на бездіяльність керуючих компаній, незадовільний стан транспортної інфраструктури, високі тарифи.

Під час прямого зв’язку значна частина заявників підіймали питання роботи транспорту в період карантину. Двоє інвалідів, які мешкають у Запоріжжі, поскаржилися на неправомірні дії з боку водіїв громадського транспорту. За їх словами, водій відмовив їм у проїзді незважаючи на наявність у них потрібних довідок.  Інший житель обласного центру поцікавився як отримати довідку для проїзду у міському транспорті для дружини, яка за ним доглядає. Також жителька Запорізького району повідомила, що у її громаді другий тиждень поспіль відсутній автобус до м. Запоріжжя, а причини не відомі.

За допомогою до голови Запорізької обласної державної адміністрації звертались і учасники бойових дій. Зокрема, один із заявників повідомив, що тривалий час не отримує адресної допомоги, яка передбачена йому законодавством. Олександр Старух запевнив військового, що це питання буде детально вивчено:

  • Ми вже працюємо над створенням в облдержадміністрації спеціального сектору, який опікуватиметься проблемами учасників бойових дій на Сході України. Там працюватимуть компетентні та досвідчені люди, які самі пройшли бойовий шлях та мають вагомий життєвий досвід, - зазначив керівник ОДА.

Крім того жителі регіону порушували питання сфери соціального захисту, зокрема, виплати матеріальної допомоги та допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах. Одна із мешканок м. Пологи повідомила, що потребує поліпшення житлових умов. Жінка понад 20 років мешкає на території школи, бо не має власного житла. За її словами, міська влада нещодавно надала їй гуртожиток, але там антисанітарні умови проживання, відсутні електрика та вода. Голова Запорізької обласної державної адміністрації запевнив заявницю, що будуть вжиті оперативні заходи:

  • Проблему детально вивчатимуть спеціалісти профільних структурних підрозділів. Це питання я візьму на особистий контроль, - зазначив Олександр Старух.

Голова обласної державної адміністрації уважно вислухав кожного із громадян. Відповідно до норм чинного законодавства всі заявники отримають офіційну відповідь.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області