Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Темпи вакцинації в Запорізькій області невпинно зростають

23 квітня 2021 - 21:40

По кількості проведених щеплень за останню добу наш регіон увійшов на лідерські позиції в масштабах усієї України. Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич.

Також посадовець прокоментував інформацію, поширену окремими ЗМІ щодо недоліків у проведенні вакцинації в Запорізькій області.

«Щодо поширеної у центральних ЗМІ статистики хочу сказати наступне: при передачі даних про кількість пунктів щеплення оператор допустив технічну помилку, тому у зведенні почала фігурувати занижена цифра щодо кількості пунктів вакцинації у нашому регіоні. На сьогодні в області навчено очно та запущено 80 пунктів, ще 15 навчились дистанційно. 33 пункти завершать навчання наступного тижня. Тобто всього буде 128 пунктів щеплення. На наступному тижні працюватимуть 103 пункти. Іноді одна людина може перекреслити роботу багатьох медичних працівників, за що просимо вибачення публічно, але це ніяким чином не може перекреслити наші реальні здобутки», - зазначив Олексій Кулинич.

У свою чергу, заступник директора ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр» МОЗ України Олександр Мащак підкреслив, що з початку поточного року у відповідь на зростання кількості хворих на COVID-19 і введення карантинних обмежень лабораторний центр при підтримці Запорізької облдержадміністрації здійснив відчутні кроки по нарощенню матеріально-технічної бази для діагностики коронавірусної хвороби. Зокрема, було придбане додаткове холодильне обладнання, ампліфікатори та автоматичні станції. Завдяки цьому потужність лабораторії складає до 3000 досліджень на добу, що проводяться виключно на безоплатній основі. Також, зважаючи на введений «червоний» рівень епідемічних обмежень та складну епідемічну ситуацію, наша область додатково отримає найбільшу серед областей України кількість висококоштовного додаткового обладнання та витратних матеріалів.

«На даний момент темпи вакцинації в області більш ніж задовільні. На початку роботи були певні «пробуксовки», але вони подолані. Ми дякуємо головному санітарному лікарю України за допомогу та продовжуємо нарощувати медичні потужності та обсяги проведеної роботи», - підсумував Олександр Мащак.

 

Довідково: 23 квітня 2021 р. у Запорізькій області вакциновано 1128 осіб.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області