Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Темп приросту захворюваності на ВІЛ-інфекцію в області сповільнився

1 грудня 2009 - 16:53

За час від початку офіційного спостереження, тобто з травня 1987 року, в області зареєстровано 4220 ВІЛ-інфікованих, з них 809 хворих на СНІД.

Ті, хто захворів на ці недуги, можуть проконсультуватися та отримати допомогу в Запорізькому обласному або Мелітопольському центрах з профілактики та боротьби зі СНІДом, у кабінетах довіри. Також з ними працює центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служба роботи з ін’єкційними споживачами.

Цього року облдержадміністрація підготувала, а облрада затвердила регіональну Програму  забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2010-2013 роки.

Про те, що робота у цьому напрямку приносить позитивні результати, свідчить статистика. За 9 місяців поточного року темп приросту захворюваності на ВІЛ-інфекцію склав біля 4% проти 35% за аналогічний період 2005 року.

- Те, що нам вдалося знизити цей показник практично у 10 разів, доводить, що злагодженими зусиллями можна успішно боротися з поширенням вірусу, - зазначив голова ОДА Олександр Старух. Також посадовець підкреслив, що не останню роль у подоланні цієї небезпечної хвороби відіграють і самі громадяни, адже без їхнього бажання ніяке лікування не буде успішним.

Стурбованість учасників «круглого столу» викликає ситуація у Розівському та Михайлівському районах, а також у місті Мелітополь, де рівень захворюваності перевищує загальний обласний показник майже удвічі. Тож медики, які опікуються цією проблемою, закликають продовжувати інформувати населення,  особливо молодь, про шляхи зараження ВІЛ-інфекцією. Дієвими назвали такі інформаційні проекти як «Діалог», «Школа проти СНІДу», «Я – моє здоров’я – моє життя».

Наприкінці заходу лідери громадських організацій, представники обласної та міської влади Запоріжжя створили з пазлів символічний рятівний круг, який  допомагає рятувати життя ВІЛ-інфікованих людей.

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак