Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Пункти проведення ЗНО будуть забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфекції

11 травня 2021 - 12:30

Про організацію безпечного процесу цьогорічного зовнішнього незалежного оцінювання говорили під час наради голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Станом на 11 травня в усіх закладах освіти області відновлено звичайний режим роботи, а освітня спільнота почала активну підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Цьогоріч школярі, які завершують навчання, звільняються від проходження державної підсумкової атестації, але залишають за собою право пройти її за власним бажанням у формі ЗНО. Крім того, звільнено від ДПА учнів четвертих та дев’ятих класів.

Обов’язковим зовнішнє незалежне оцінювання залишається для учнів, які планують продовжити навчання в університетах.

У Запорізькій області вже затверджено мережу пунктів проведення тестування. Усього створено 8 округів із центрами у містах Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь, Енергодар, Токмак, Оріхів, Пологи та Василівка, у яких розміщено 77 пунктів проходження ЗНО.

10 квітня успішно проведено пробне тестування. Його пройшли 3965 школярів. Результати кожен учасник тестування може переглянути у своєму особистому кабінеті.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочинається 21 травня та триватиме до 15 червня. Для участі в тестуванні зареєструвалися 16,6 тисяч школярів. Кожен учасник може скласти іспит не більше ніж з п’яти предметів. Усього передбачена можливість тестування з 13 дисциплін.

Враховуючи досвід проведення ЗНО в карантинних умовах попереднього року, влада наперед потурбувалась про створення безпечних умов для учасників освітнього процесу. За словами в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктора Захарчука, Запорізька область отримала державну субвенцію в розмірі 823 тисячі гривень на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих матеріалів. Також триває вакцинація педагогів, які забезпечуватимуть проведення тестування.

  • Держава заздалегідь подбала про безпеку наших громадян та виділила відповідні кошти. Всі пункти тестування будуть вчасно забезпечені засобами індивідуального захисту та дезінфекції, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю